Kuvien kautta elämä näyttää hyvältä

 

Varmaan ikinä aiemmin vuoden vaihtuminen ei ole tuntunut niin merkitykselliseltä kuin tänään. Eihän todellisuudessa huomenna mikään ole kovin eri tavalla kuin tänään, mutta alkava vuosi tuntuu puhtaalta, uudelta ja ehkä myös hitusen toivolta. Vuosi 2020 on ollut järisyttävä. Kun se alkoi, kukaan ei pahimmissa scifiunissakaan varmaan voinut arvata, mikä oli odottamassa. Kun omassa elämässä koronan lisäksi tapahtui asioita, jotka laittoivat sekä tunteet että arkielämän myllerrykseen, vuoden todellakin suo loppuvan. Mansikkapaikan viimeinen vuosi on ohi ja jäljellä on vain ikävä, mutta kadonnut rauha on edelleen löytämättä. Sen etsiminen jatkuu, vaikka vuoden numerot vaihtuvat.

Radiossa puhellaan menneestä vuodesta: jäikö siitä muistoihin muutakin kuin korona. Totta kai jäi. Vaikka vuoden yleisfiilis on synkkä, mahtuu vuoteen helmihetkiä, jolloin kaikki tuntui olevan hyvin. Ne olivat juuri niitä hetkiä, joiden avulla vuoden 2020 jaksoi rämpiä läpi.

Niinpä päätin selata vuoden kuvia tai tarkemmin sanoen kesän jälkeen otettuja kuvia, koska kaikki kurjuus tuntui kasaantuvan syksyyn. Halusin nähdä, miten olen nähnyt maailman noina kuukausina. Niinpä tämä postaus onkin enemmänkin kuvasarja.

En hämmästynyt, että valtaosa syksyn kuvista on luontokuvia, koska sinne lähden rauhoittumaan, ajattelemaan, hengittämään. Syksyn värit tuntuivat kauhean rauhoittavilta.











 
Yhteiset hetket rakkaiden ystävien ja läheisten kanssa ovat tehokkaampia kuin järeimmätkään monivitamiinipillerit. Silloin munkissakaan ei ole yhtään kaloria.




Kun pimeys oli pimeimmillään, se melkein pelotti. Mutta kuinka kaunis se onkaan kuvattuna.





Yhteiset hetket pienen ystävän kanssa (vaikka hän nykyään muistuttaakin, ettei ole pieni vaan iso) ovat ihan parasta: metsäretki tai aarrekartan piirtäminen, aivan yhtä ihanaa puuhaa.



Ja sitten nämä. Kuinka kaipaankaan lähtemisen tunnetta, kun katson tuota riviä.


Ja viimeisenä valoa tunnelin päässä. Kuva on sattumalta aika symbolinen.








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yöelämää

Ja kuinkas sitten kävikään?

Pysäkkiystävä ja maata kiertävä kuu